Torkrulle – Köp på dig ett lager

Torkrullar behövs alltid

Torkrullar finns i massor av olika varianter, prisklasser och storlekar. Vet du att det går åt mycket på ditt kontor eller hemma bör du köpa på dig några rullar för att alltid kunna fylla på med nytt papper när det behövs. Det finns få saker som skapar så mycket frustration som när pappret har tagit slut i hemmet eller på kontoret.

Torkrullar brukar innehålla ganska stora mängder papper och köper man stora mängder kan man oftast få ganska mycket papper för inte så mycket pengar. Passa på att köpa på dig ett lager när du ändå köper, det brukar vara en god affär. Har du flera olika storlekar på ditt papper ska du köpa olika torkrullar så du säkert kan fylla på i dina torkhållare oavsett storlek.

Alla torkrullar passar inte på alla hållare så det gäller att ta reda på vilka hållare man har och sedan köpa rätt rullar – det är storleken på hållaren som avgör. Torkrullar levereras ofta i stora förpackningar med flera rullar i varje förpackning. Det kan vara i en större kartong eller inplastat.

Många torkrullar är gjorda av returbaserat papper med standardkvalitet. Många gånger är Torkrulle för köketde anpassade för enklare användning i publika hygienutrymmen. Men kan också fylla behoven vid industriell torkning. Torkrullar kan vara centrummatade och hyllslösa. Läs på om vilka dispensers eller hållare som rullen är kompatibel med. Uppsugningsförmågan kan variera så den är också god att läsa på om. Antal papperslager kan variera, att det endast är ett papperslager är inte ovanligt. Kolla också upp diametern på torkrullen och antal meter per rulle.

Exempel på prisnivåer

En vanlig torkrulle som väger 4 kg och har måttet L500 m kostar oftast runt 150 kronor. En annan vanlig typ av torkrulle är den med 1-lagers naturell vitt papper. Det är en praktisk pappersrulle som man kan ha med sig vid arbeten i till exempel garaget eller i hushållet. Måtten är 300 m x 205 mm. Vikten är 1,6 kg och priset brukar vara ungefär 75 kronor. Hushållspapper av den här sorten massproduceras och används i väldigt hög utsträckning vid olika städjobb – därför går det också att köpa den här typen av papper för ganska lite pengar. Kom dock ihåg att kvaliteten kan variera och att det kan vara värt att lägga lite mer pengar för att få ett mer högkvalitativt papper.

Comments are closed.