Olika varianter på pappershållare

Allmänt om pappershållare

Pappershållare finns i massor av olika varianter, storlekar, former och färger. De är perfekta att använda för att hålla papper på plats och alltid ha papper till hands på ett ställe där man vet att man behöver papper. Pappershållare är framför allt till för hushållspapper, toalettpapper eller liknande.

Pappershållare för hushållspapper

Pappershållare för hushållspapper finns i olika modeller men den vanligaste är hållaren som består av en fot och en pinne eller en stång som man trär rullen på. Dessa hållare är vanliga i köksmiljö och passar perfekt hemma på köksbordet eller på kontoret i köket. Pappershållare i den här modellen brukar vara gjorda av trä eller något metallmaterial men finns även i plast. De lite dyrare varianterna är mer exklusiva och håller bättre.

Pappershållare för stora pappersrullar
När man behöver lite större mängder papper till exempel vid lite grövre rengöring bör man skaffa en pappershållare för stora pappersrullar. Dessa passar bäst i verkstadsmiljö eller annan miljö där lite grövre former av rengöring är vanliga, till exempel för att torka motorolja eller andra större mängder av kemikalier. Denna form av pappershållare står vanligtvis direkt på golvet och brukar vara gjord av någon metall. Att montera på eller av en rulle är enkelt.

Pappershållare för toalettpapper

Pappershållare
En annan vanlig form av pappershållare är den för toalettpapper. Den har man vanligtvis bredvid toaletten för att den alltid ska finnas nära till hands vid toalettbesök. Oftast fäster man den i väggen och ibland kan den rymma en eller två eller toarullar. Det finns också hållare för flera rullar som man ställer på golvet och staplar rullarna på varandra i hållaren. Dessa är ett komplement till den vanliga pappershållaren för toalettpapper och fungerar som ett förråd för påfyllnad på den vanliga hållaren när pappret där tar slut. På det sättet har man alltid toalettpapper till hands även när det sinar på den vanliga rullen. Det finns också pappershållare för toalettpapper som man placerar på golvet. De brukar ha en tung och rejäl fot för att stå stadigt bredvid toaletten.

Pappershållare på väggen
En annan vanlig variant på pappershållare för hushållspapper är den som man fäster på väggen och där man drar ut pappret genom ett litet hål längst ned i pappershållarens botten. Denna variant förekommer ofta i köksmiljö och brukar inte kosta särskilt mycket.

Comments are closed.